fredag 2 juli 2010

Cheescake med jordgubbar!


Cheescake är alltid lika populärt. Denhär är enkel att göra och passar perfekt till sommarbär av olika slag.

Vill man kan man göra en variant i miniformat i stället. Det är extra smidigt på picknick.



BOTTEN:

12 digistivekex

100 g smör



FYLLNING:

300 g philadephia

1 1/4 dl kesella jordgubb lime (125 g)

1 tsk vaniljsocker

2 äggulor

fint rivet skal av 1/2 citron



GARNERING:

Färska bär, exempelvis jordgubbar, vinbär eller hallon.



GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i tex matberedare. Smält smöret och rör ner det.

2. Tryck ut massan i en form, 24 cm i diameter, eller i 12 mazarinformar av aluminiumfolie.

3. Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronjuice till en jämn smet i matberedare eller med mixerstav. Häll smeten i formen/formarna.

4. Grädda små formar i ca 20 min och 20-30 i stor form. Låt kallna och garnera med färska bär och liten kvist citronmeliss.



Hoppas det smakar!



Trevlig helg önskar jag er alla fina.

Kram F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar