fredag 2 juli 2010
Cheescake med jordgubbar!
Cheescake är alltid lika populärt. Denhär är enkel att göra och passar perfekt till sommarbär av olika slag.
Vill man kan man göra en variant i miniformat i stället. Det är extra smidigt på picknick.
BOTTEN:
12 digistivekex
100 g smör
FYLLNING:
300 g philadephia
1 1/4 dl kesella jordgubb lime (125 g)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
fint rivet skal av 1/2 citron
GARNERING:
Färska bär, exempelvis jordgubbar, vinbär eller hallon.
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i tex matberedare. Smält smöret och rör ner det.
2. Tryck ut massan i en form, 24 cm i diameter, eller i 12 mazarinformar av aluminiumfolie.
3. Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronjuice till en jämn smet i matberedare eller med mixerstav. Häll smeten i formen/formarna.
4. Grädda små formar i ca 20 min och 20-30 i stor form. Låt kallna och garnera med färska bär och liten kvist citronmeliss.
Hoppas det smakar!
Trevlig helg önskar jag er alla fina.
Kram F
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar